Termékek Menü
0

Karikagyűrű választási tanácsok

Karikagyűrű választási tanácsok

A karikagyűrűt kiválasztani, fontos lépés egy pár életében. Ezt az ékszert úgy kell megválasztani, hogy egy életen át viselni fogjátok, a minden napotok része lesz, és közös életeteket szimbolizálja. Ez a folyamat örömteli és boldog, és lehetőséget ad nektek, hogy még jobban megismerjétek egymást.

Mivel pontosan tudjuk, hogy a házasság előtt rengeteg kérdés merül fel a jegygyűrűkkel, gyémántokkal, ékkövekkel kapcsolatban, ezért az alábbiakban, a teljesség igénye nélkül, egy csokorba szedtünk néhány fontos kérdést, melyet a választás előtt tisztáznotok kell egymással.

 

1. Ugyanolyan legyen-e a férj és a feleség karikagyűrűje?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a férfiak az egyszerűbb, letisztultabb formákat szeretik, a hölgyek viszont előszeretettel választanak gyémántokkal, ékkövekkel vagy Swarovskival díszített karikagyűrűket is. A férfi és a női karikagyűrű párnak nem kell feltétlenül teljesen egyformának lennie, elég, ha színben vagy dizájnban passzolnak, jelezvén, hogy a két gyűrű – akár csak viselőik – összetartoznak.

2. Milyen színű aranyból szeretnétek karikagyűrűt?

Alapvetően 3 féle arany ötvözetet szoktunk használni: ezek a sárga arany, a rozé arany (ami egy vörös színű arany ötvözet) és a fehér arany. A színválasztásban befolyásoló lehet a hétköznapokban előszeretettel viselt ékszerek színe, a párok stílusa, életvitele. A lényeg, hogy olyan anyagból válasszatok karikagyűrűt, melyet könnyedén be tudtok illeszteni a ruhatáratokba és meglévő ékszereitek közé.

ZEMA karikagyűrű választék ZEMA karikagyűrű választék

3. Legyen-e drágakő a karikagyűrűben?

„Diamonds are a girl’s best friend” mint tudjuk… :-) A hölgyek a gyémántot szeretik a legjobban, persze vannak kivételek. Ez a drágakő csodálatos dísze a karikagyűrűknek és a jegygyűrűknek is, a férfiak körében azonban általában a kő nélküli fazonok a népszerűek.
Véleményünk szerint az apró gyémántok csodálatos eleganciát képesek kölcsönözni egy arany karikagyűrűnek, ragyogóvá varázsolják őket.

4. Széles vagy vékony legyen a karikagyűrű?

Ezt általában nektek kell meghatározni. A gyűrűk kényelmessége nagyban függ a szélességtől. Ha mindketten szeretitek a szélesebb, hangsúlyosabb fazonú gyűrűket, akkor karikagyűrűben is ezt válasszátok. Ha azonban visszafogott, egyszerűbb ékszereket szoktatok viselni, akkor a keskenyebb fazont fogjátok szeretni a jegygyűrűben is.

2.5 mm széles karikagyűrű kézen  3 mm széles karikagyűrű kézen  4 mm széles karikagyűrű kézen  5 mm széles karikagyűrű kézen 

6 mm széles karikagyűrű kézen  7 mm széles karikagyűrű kézen  8 mm széles karikagyűrű kézen

5. Van már bármelyikőtök által a neten kinézett gyűrű?

A karikagyűrű választási folyamatban az első lépés manapság, hogy neten kezdenek el nézelődni a párok. Ez több szempontból is jó döntés. Egyrészt azért, mert interneten könnyen fel lehet mérni a jelenlegi karikagyűrű divatot, az új lehetőségeket, és persze nem utolsó sorban az árakat is körvonalazni lehet. De azt tartsátok szem előtt, hogy az ár nem minden. Sokkal inkább az ár-érték arányt figyeljétek, mert ha egy gyűrű valahol nagyon olcsó, akkor elképzelhető, a minősége vagy a garancia hossza nem lesz olyan, mint amit elvárnátok.

Ha tehetitek, akkor a netes nézelődés után csapjatok egy kört a számotokra szimpatikus ékszerüzletben és ha van rá lehetőség, akkor próbáljatok fel egy pár fazont, hogy a kezeteken melyik áll jól.

6. Milyen legyen az ékszer felülete?

A gyűrűk felületei a következők lehetnek:
– fényesre polírozott
– matt
– szálhúzott
– rusztikusan megmunkált
– véséssel díszített.
Tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a fényes, a véséssel díszített és a matt felület a legkedveltebb a házasulandók körében. A fényes és véséssel díszített felületek tartanak a legtovább, de bármelyiket is választjátok, nem kell aggódni, ha a gyűrűk fénye elkezd kicsit megkopni, minden ékszerészetben van mód polírozásra.

A matt és szálhúzott felületek is nagyon szépek, azonban azzal jobb, ha tisztában vagytok a választás előtt, hogy ezek a mindennapos használattól lekopnak a gyűrűről, vagyis a gyűrűk polírozódnak a használattól. Ezt szintén bármelyik ékszerész javítani tudja.

 

Fényes karikagyűrű
Fényesre polírozott Matt Szálhúzott Rusztikusan megmunkált Vésett

 

7. Van-e allergiátok bármilyen nemesfémre?

A sárga arany alapvetően nem irritálja a bőrt és nem allergén anyag. Azonban bizonyos fehér arany ötvözetek (melyekben az egyik ötvöző anyag a nikkel) okozhatnak bőr irritációt, ezért ha valamelyikőtök allergiás a nikkelre, akkor érdemesebb palládiumos fehér arany ötvözetet választanotok.

 

8. Milyen legyen a gyűrű alakja?

A karikagyűrű manapság nem csak kerek formában elképzelhető. Léteznek már szögletes formák is, melyek ugyanolyan kényelmesek felvéve, mint a hagyományos kerek fazonok, hiszen a belső felületük kerek és domború.

 

9. Melyik kézen szeretnétek viselni?

Ez azért fontos mert az egyik kezünk általában mindig erősebb, és általában az, amelyiket többet használjuk. Éppen ezért, már a méretvétel előtt tisztázzátok, hogy melyik kézen szeretnétek viselni az esküvő után a gyűrűt, mert arról kell a méretet is levenni. 

 

10. Mekkora összeget szántok a karikagyűrűre?
Ahogy fentebb is írtuk, a netes nézelődés során már az árakat is körvonalazni tudjátok (akár előzetes árajánlat kéréssel). Az ékszerüzletbe már célszerű egy elképzelt tól-ig költségkerettel érkeznetek, hogy az ékszerész olyan gyűrűket tudjon ajánlani, ami belefér az elképzelésetekbe.

 

 


 Ha tetszett a cikk, kövess minket facebookon!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
telefonos rendelés
Ajándék a vásárlás mellé
Ingyen szállítás
Névnapok

Ma 2017. április 27., Zita napja van.

Holnap Valéria napja lesz.